Annelise Fibæk

Født 1961, bor og arbejder i nærheden af ​​København, Danmark.
Uddannet fotograf, selvlært digital kunstner.

Annelise blev ret tidligt glad for at fotografere og besluttede at hun ville blive fotograf. Annelise afsluttede sin grad i fotografi ved Danmarks Skole for Journalistik i 1987. I løbet af de næste 13 år arbejdede hun med fotoopgaver i ind-og udland.

I 1995 fødte hun sin søn Kasper og ændrede sit fokus til fotoredigering og undervisning med et planlagt arbejdsliv mere i balance med at være mor. Dog var hendes lidenskab for kunst altid til stede.

I næsten to årtier, mens hun arbejdede som fotoredaktør, og skjulte sin kunst i en skuffe. Hun viste i begyndelsen kun en del af hendes kunst til familie og nære venner. Men – i marts 2016 på sin søn Kaspers 21. fødselsdag indså hun, at hun ikke havde brug for tilladelse til at leve det liv, hun drømte om. I 2017 afsluttede hun sit dagjob med at følge en ny ukendt, usikker, men spændende ny sti som kunstner på fuld tid.

Annelise beskriver sin kunst som ‘imaginær realisme’. Siden hun var barn, forestillede hun sig, at hun kunne teleportere sig selv ind i malerier og leve i den imaginære verden. I det mindste et stykke tid. Eller krympe sig selv for at udforske en fuglerede.

Indholdet af hendes billeder bestemmes af Annelises fantasier, liv og kærlighed til dyr, væsener, blomster og natur. Hun skaber sit arbejde ved at bruge digitalt konstruerede objekter, fotos og fundne komponenter i fremstillingen af ​​hendes collager. Efterhånden som hendes arbejde er trykt – findes kunstnerens ‘original’ kun på computeren i en verden af ​​pixels, matematik og lys.

Annelise får inspiration fra mange forskellige kilder, ikke mindst gamle mestre som Hieronimus Bosch, Pieter Breughel, Pre-Raphaeliterne. Henri Rosseau, samt de hollandske blomstermalere. Men også Frida Kahlo, Henry Darger og historien om Alice i Eventyrland giver hende en endeløs forsyning med kreative ideer og inspiration.

Få 5% rabat på din første ordre

Få 5% på din første ordre! Gælder kun nye kunder.